MOBİLYALI HASTA YATAĞI – AHŞAP HASTA YATAKLARI
Hastaların iyileşme süreci taburcu olduktan sonra da devam etmektedir. Evde tedavi sürecinde de rahatlık için konforlu hasta yatağı tercih edilmelidir. Hastaların psiklojik durumu da iyileşme sürecini etkilemektedir. Evde tedavi sürecinde kullanılan hastane yatakları ise, hastaları psikolojik olarak olumsuz etkileyebilmektedir. Dolayısıyla hastane yatağı görüntüsünden uzak, mobilyalı hasta karyolası modelleri üretilmektedir.
Mobilya görünümüne sahip ahşap hasta yatağı modelleri hastaların evlerinde hastane ortamı yaratmayacak şekilde ahşap malzemeden üretilirler. Ahşap hasta yataklarının hastaların ihtiyacına yönelik olacak şekilde 2,3 ve 4 motorlu ahşap hasta yatağı seçenekleri bulunmaktadır. Ahşap hasta karyolası fiyatları tercih edilen modele göre değişiklik göstermektedir. Ahşap hasta yatakları hem hastaları psikolojik olarak olumlu etkilemektedir hem de ev ortamında şık bir tasarıma sahiptir.
EVDE HASTANE ORTAMINDAN UZAK – MOBİLYALI HASTA YATAKLARI
Mobilyalı hasta yatakları çok fazla tercih edilen hasta yatağı modellerindendir. Mobilya görüntüsü sebebiyle hastaları psikolojik açıdan olumsuz etkilememektedir. Hastaların kendilerini evlerinde hissedebilmesi için ve evlerinde hastane ortamının oluşmaması için tercih edilen yataklardır. Hastaların psikolojik durumu tedavi sürecini etkilediğinden ahşap hasta yatakları çok tercih edilir.
2 MOTORLU AHŞAP HASTA YATAĞI ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
2 Motorlu ahşap hasta yatağı mobilya görünümü şık tasarımının yanı sıra, motorlu hasta yatağı modellerindendir. 2 motorlu hasta yatağı olması sebebiyle, 2 adet hareket fonksiyonuna sahiptir. Hastaların ihtiyacı olan temel hareketleri yatak sayesinde gerçekleştirebilir ve tedavi sürecini kolay geçirebilirsiniz.
Hasta bakımında ihtiyaç duyulan temel hareket pozisyonları;
- SIRT DİKLEŞTİRME: Hastanın daha kolay nefes alabilmesi ve daha rahat yemek yiyebilmesi için sırtının dikleştirilmesi gerekir. Bu pozisyon için hastaya bakan kişi genellikle yastıklardan yardım alır. Fakat yastıkların sürekli kayması, hastanın rahat edemeyişi, hastaya bakan kişinin de zorlanması hasta yatağı ihtiyacını doğuracaktır. 2 motorlu ahşap kaplama hasta karyolasında bulunan kumanda yardımı ile tek tuşa basarak hastanızın sırt kısmını kaldırıp indirebilirsiniz. Sırt kısmı 83 derece dikleştirilebilmektedir.
- AYAK KALDIRIP İNDİRME: Hastaların ayak kısmının kaldırılıp indirilebilmesi kan dolaşımını arttırmaktadır. Ayakların uyuşmaması için çok önemlidir. 2 motorlu ahşap kaplama hasta yatağının el kumandası sayesinde hastanın ayak kısmını kaldırıp indirebilirsiniz.
2 motorlu hasta yatağı fiyatları uygun fiyatlı olsa da, hastaların ilerleyen süreci de hasta yatağı seçimi yapılırken göz önünde bulundurulmalıdır. Hastaya ilerleyen süreçte bakım yapılabilecek gibi ise, 3 motorlu hasta karyolası kullanımı tavsiye edilir. 3 motorlu ürünler yerden yükselip alçalabildiği için, bakım yapılırken hastaya bakan kişi eğilmeden bakım yapabilmektedir. Dolayısıyla 2 motorlu hasta yatakları hastadan hastaya yeterli veya yetersiz kalabilmektedir.
2 MOTORLU EV TİPİ HASTA YATAĞI HANGİ HASTALARA TAVSİYE EDİLİR?
2 motorlu hasta yatakları genel olarak hareket edebilen, kendi kendine lavabo ihtiyacını karşılayabilen hastalara tavsiye edilmektedir. Hastaların ihtiyacı olabilecek 2 hareket fonksiyonu olsa da, bakım hastaları için bu fonksiyonlar yetersiz kalmaktadır. Alçalıp yükselebilen, alçak hasta yatağına ihtiyaç duyabilen hastalar için bu ürün uygun değildir.
Psikolojik olarak hassas olan hastalar için tercih edilmesi gereken yatak modelidir. Mobilyalı hasta yatağı olmasından dolayı hastaları huzurlu hissettirmektedir. Aynı zamanda ev ortamında da şık durmaktadır. İstenilirse ev ortamına uyum sağlayabilecek şekilde vizon ve kırık beyaz renkleri de mevcuttur.
Ahşap kaplama hasta yatağında bulunan bariyerler, alüminyumdan üretilmektedir. Hastaların kendi kendine hareket ettiremeyecekleri yan korkuluklar, tek parça şeklinde indirilip kaldırılabilmektedir. Hastalar yataktan inerken korkuluk aşağıya indirildiğinde, hastaların tutunup destek alabilecekleri bir yer kalmamaktadır. Yataktan kalkarken desteğe ihtiyaç duymayan kendi kendine kalkabilen veya yataktan hiç kalkamayan hastalara tavsiye edilir.
Bir cevap yazın